Briggs, Patricia - série Mercedes Thompson

Měsíční Píseň

Mercy Thompsonová má za souseda vlkodlaka. V autodílně opravuje mikrobus patřící upírovi. Její bývalý šéf je gnón. Ale ani Mercy není úplně normální… a její pouto s tajemným světem nadpřirozena ji brzy dostane do pořádného průšvihu. * Vychutnejte si pořádný nářez, který na vás v knize čeká. Není radno si zahrávat s vůdcem vlkodlačí smečky… A unést mu dceru byla osudová chyba…




Krevní Pouto

Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli. V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan…Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů.Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…


Železný Polibek

Mercy Thompsonová sice umí měnit podobu – její charakter je však pevný. Když jejího bývalého šéfa a učitele zatknou pro vraždu a vlastní lid ho nechá hnít za mřížemi, je na Mercy, aby i navzdory jeho přáním očistila jeho jméno. Mercyina věrnost je však vystavena zkoušce i z jiné strany. Vlkodlaci zrovna neprosluli trpělivostí, a pokud se Mercy nedokáže rozhodnout mezi dvěma muži, k nimž chová city, Sam s Adamem by mohli rozhodnout za ni…


Zkřížené Hnáty 

Vítejte ve světě Patricie Briggsové, kde „čarodějky, upíři, vlkodlaci a měňavci žijí bok po boku s obyčejnými lidmi“. Jen velmi nezvyklá žena se v něm může cítit jako doma – a Mercy Thompsonová je vskutku jedinečná. Ve dne pracuje Mercy jako automechanička v rozlehlém Tri-Cities ve Východním Washingtonu. V noci uplatňuje své nadpřirozené schopnosti. Jako měňavec s velmi jedinečným nadáním musí často udržovat nejistou rovnováhu mezi lidmi a nelidmi. Tentokrát toho na ni ale možná bude příliš. Marsilie, místní upíří královna, totiž zjistila, že Mercy zabila člena jejího klanu – a nyní prahne po její krvi. Ale protože Mercy chrání před přímým útokem vlkodlačí smečka (a její blízký vztah se sexy alfou), rozhodne se Marsilie nejít přímo po ní. Nýbrž po krvi jejích přátel.



Stříbrná Relikvie

Vrátit knihu by mohlo být docela jednoduché, kdyby v tom neměli prsty fae. K tomu všemu vlkodlaci protestuje proti přijetí Mercy do smečky a v boji proti ní používají nečestné zbraně, jak ji a Adama rozeštvat.
Když se Mercy Thompsonová pokusí vrátit mocnou faeskou knihu, kterou si před nějakou dobou vypůjčila, najde knihkupectví prázdné a zavřené. Zdá se, že kniha obsahuje tajné informace – a fae udělají naprosto vše, aby nepadla do nesprávných rukou.
A jako by to nestačilo, Mercyin přítel Samuel bojuje se svou vlčí stránkou a Mercy ho musí krýt, aby ho vlastní otec neodsoudil k smrti.
Když se to tak vezme, zažila Mercy už lepší dny. A pokud si nedá dobrý pozor, dlouho nepřežije…


Říční Znamení

Mercy Thompsonová vždy věděla, že je jiná, a nejen proto, že dokázala přinutit motor Volkswagenu poslouchat na slovo. Mercy je kožoměnec, což zdědila po dávno zesnulém otci. Ještě nikdy se nesetkala s nikým, kdo by byl jako ona. Tedy až doposud.
V hlubinách řeky Columbia se k životu probudilo zlo – a někdo z lidu jejího otce by o něm mohl něco vědět. A pokud mají Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, přežít, budou potřebovat pomoc…


Spálená Mrazem

Život Mercy Thompsonové prošel zásadní změnou. Když se stala družkou Adama Hauptmana – charismatického alfy místní vlkodlačí smečky –, stala se zároveň i nevlastní matkou jeho dcery Jesse. Tento vztah vnáší do Mercyina života požehnané okamžiky normálnosti. Ale na okraji lidskosti se může drobný incident za úplně normálního dne proměnit v něco mnohem většího. Po dopravní nehodě v rušném provozu se Mercy a Jesse nemůžou spojit s Adamem – vlastně s nikým ze smečky. Všichni byli uneseni. Skrze jejich pouto Mercy ví, že Adam je rozzlobený a trpí. Vlkodlaci bojují politickou bitvu za akceptaci veřejností a Mercy se obává, že s ní Adamovo zmizení může nějak souviset – a že on i celá smečka jsou ve velkém nebezpečí. Mercy čelí mnohem mocnějšímu protivníkovi a je na něj sama – možná bude nucena přijmout pomoc od jakéhokoli spojence, a to bez ohledu na to jak nepravděpodobný je.


Nocí Zlomená

Nečekaný telefonát přinese Mercy zajímavou výzvu. Bývalá manželka jejího druha Adama má problémy a je na útěku před svým novým přítelem. Adam není z těch, kdo by odmítli žádost o pomoc – a Mercy to ví. Když se ale Christy usadí v Adamově domě, nedokáže se Mercy zbavit pocitu, že na celé situaci není něco v pořádku.
Brzy se její podezření potvrdí, když se dozví, že Christy nemá ani zdaleka dobré úmysly. Chce Adama zpátky a je ochotná udělat pro to cokoli, dokonce i obrátit Adamovu smečku proti Mercy.
Mercy se nemíní vzdát bez boje, objeví se ale mnohem větší hrozba. Christyin bývalý není jen špatný člověk – vlastně možná není vůbec člověk. A když se začnou hromadit mrtvoly, musí Mercy odsunout stranou osobní problémy a postavit se tvorovi, který může roztrhat na kusy celý její svět.



Ohnivý dotyk

Mercy Thompsonová je oslavována jako „hrdinka, která nepřestává růst a přesto zůstává věrná sama sobě.“ A nyní je zpátky a brzy zjistí, že když se fae rozhodnou ublížit lidem, nejvíce trpí děti…
Napětí mezi fae a lidmi vrcholí. A když jsou kojotí měňavkyně Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, povoláni zastavit zuřícího trolla, padne jim do rukou něco, čím by bylo možné donutit fae stáhnout se a zastavit otevřenou válku: lidské dítě, které fae kdysi dávno ukradli.
Mercy, Adam a jejich smečka se však rozhodnou vzepřít se nejmocnějšímu vlkodlakovi v zemi, lidem i fae a ochránit chlapce za každou cenu. Kdo ale ochrání je samotné před chlapcem s ohnivým dotykem?

Dlouhé Ticho

V románech o Mercy Thompsonové, které se dostaly na první příčku seznamu bestsellerů New York Times, našla kojotí měňavkyně své místo ve vlkodlačí smečce. Když je však Mercyino pouto s jejím druhem a smečkou zlomeno, zjistí, co doopravdy znamená být sama… Poté, co je Mercy napadena a unesena ze svého teritoria, se ocitne ve spárech nejmocnějšího upíra na světě, který ji chce použít jako zbraň proti vlkodlačímu alfovi Adamovi a vládkyni upírů v Tri-Cities. Mercy se podaří uprchnout v kojotí podobě, ocitne se však jak bez peněz, tak bez šatů sama v srdci Evropy… Mercy, která nemůže kontaktovat Adama ani zbytek smečky, musí získat spojence a bojovat s nepřáteli a také si ujasnit, kdo je vlastně kdo. Znovu se probouzí starověké síly a Mercy musí jednat co nejchytřeji, aby nevyvolala válku jak mezi upíry a vlkodlaky, tak mezi vlkodlaky navzájem. A v srdci starodávného města Prahy se začínají zjevovat staří duchové…

Bouří Prokletá

Jmenuji se Mercedes Athena Thompsonová Hauptmanová a jsem automechanička.
A kojotí měňavkyně… A družka alfy vlkodlačí Smečky columbijského poříčí.
Přesto by mě nic z toho nedostalo do maléru, kdybych před několika měsíci na mostě nepřevzala odpovědnost za bezpečí všech osob žijících na našem území. V tu chvíli mi to tak připadalo správné. Mělo to zahrnovat jenom hon na vražedné gobliny, zombie kozy a občas nějakého trolla. Místo toho začal být náš domov brán jako neutrální území, místo, kde mohou lidé bezpečně jednat s fae.
Skutečnost je ale taková, že nic a nikdo není v bezpečí. A zatímco se generálové a politici pouští do křížku s faeskými Šedými pány, blíží se bouře a její jméno je Smrt.
Jsme ale smečka a dali jsme slovo. Zemřeme, abychom ho dodrželi.


Knihy jednotlivě:

komplet (12 knih) Mercedes Thompson => Mercedes Thompson

39 komentářů:

  1. super knizky tesim sa uz na dalsie, v juni 2016 by mala vyjst deviatka

    OdpovědětVymazat
  2. https://uloz.to/!4zTVExCX8/briggs-patricia-mihotave-stiny-pdf
    https://uloz.to/!JG2SNcySwy8O/patricia-briggs-mercedes-thompson-9-ohnivy-dotyk-pdf

    OdpovědětVymazat
  3. Nemáte prosím poslední díl Dlouhé ticho? Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, nevím jestli je to jen u mě, ale odkaz na Železný polibek
    Zkřížené hnáty nefunguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky, odkazy opravdu již nefungovaly. Opraveno :)

      Vymazat
  5. Dlouhé ticho a ani některé předchozí odkazy nefungují. :(

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem se bála, že tenhle blog skončil, no dočkala jsem se příjemného překvapení:), jinak děkuji za přidání, knihy z téhle série zbožňuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím, budete sem přidávat i nejnovější knihu Kouřový démon? Také děkuji za všechny dosavadní knížky. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě nahlašuji že poslední odkaz Bouří prokletá nefunguje. :(

      Vymazat
  8. Taky hlasim ze bouri prokleta nefunguje:(a diky za vsechny knih:)

    OdpovědětVymazat
  9. Nazdar mohli byste sem někdo dát knihu Kouřový démon od Patricia Briggs. Mockrát vám děkuji

    OdpovědětVymazat
  10. Odkaz na Dlouhé ticho nefunguje. Je možné ho opravit? Děkuji 🙂

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojte. Nemáte niekto knihu Kouřový démon?

    OdpovědětVymazat
  12. Ahojky, je možné ještě stáhnout nebo sehnat od někoho všechny díly? Rozbil se mi PC a přišla jsem o všechny 😭 a já ji prostě miluju 😍 děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, stahovala jsem na ulozto.cz

      Vymazat
    2. Já to tam právě nemůžu najít. Ani jeden díl, jen obrázky jsou tam 😭

      Vymazat
  13. Je tam jen Alfa a Omega. Napiš mi svůj email.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si.lerch@seznam.cz děkuji mockrát!!! ♥️

      Vymazat
    2. Ahoj, pokud si mého komentáře všimnete, byla bych také vděčná za poslání.
      zaandulee@seznam.cz

      Vymazat
  14. Prosím, celá série zmizela, nemáte někdo možnost poslat odkaz, Prosím moc! Hanka S.

    OdpovědětVymazat
  15. hankastankova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. ahoj, máš špatně napsaný email.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojky. Náhodou som našla tento blog - hladala som knihy o Mercy lebo uložto uz nie je 😖. Môžem sa opýtať ci boli knihy niekam presunuté a dajú sa stiahnuť?
    Ďakujem za odpoveď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, když mi napíšeš email tak ti knihy pošlu. Ty knihy co tu byli mám stažené.

      Vymazat
    2. Ahoj, mohla bych též poprosit o zaslání? Moc děkuji...
      k.pelechova@seznam.cz

      Vymazat
  18. Dakujem. Moj mail je jaroslava.bugosova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, bylo by také možné zaslání knížek ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, napiš mi sem prosím emailovou adresu.

      Vymazat
    2. Ahoj, mohla bych také poprosit o zaslání všech knížek? Díky moc, email: betus.lutzifer@seznam.cz.

      Vymazat
  20. k.cervinkova27@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj mohla bych taky poprosit dlouhé ticho,bouří prokleta a mihotave stíny? Děkuji
    Prcikova7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Ahojte. Zháňam knihy Kouřový démon a Uchvatitel duší. Nemáte niekto prosím? Mám všetky ostatné. Prípade aj z Alfa a omega mi chýba divoký symbol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, napiš mi sem email a já ti je pošlu 🙂

      Vymazat
    2. Budem Ti veľmi vďačná :) anjela@szm.sk

      Vymazat
  23. Ahoj, mohla bych taky poprosit o poslání Bouří prokletá, Kouřový démon a Uchvatitel duší? Všechny ostatní mám... Děkuju! daarnne@gmail.com

    OdpovědětVymazat