Bureš, Roman - série Propast času

Na doporučení sifiny, nahazuji i tyto knihy...vypadají dobře, takže příjemné počtení a díky.

Propast času

Vysokoškolačka Toňa se jednoho rána probudí na chalupě v jižních Čechách a zjistí, že je něco špatně: městečko, které by měla vidět z okna, tam není. Na jeho místě stojí hustý les a silnici, která k němu vedla, utíná nepochopitelný ostrý řez. Brzy zjistí, že – jakkoli to zní neuvěřitelně – v lese se nachází značně nepřátelský svět 12. století. V Českých Budějovicích, kam se záhy dostane, vládne zase 16. století. Útočící římští legionáři a jednotka německé armády z druhé světové války už jsou opravdu trochu moc... Román pohrávající si s důsledky poruchy časoprostoru je unikátní a vysoce zábavnou četbou, která potěší nejen fanoušky fantastiky.


Císařovna

Na konci prvního dílu jsme hrdinku Antonii opustili ve chvíli vítězství – se svými římskými legiemi se díky pomoci futuristického vojenského robota ubránila nacistům a založila Nový Řím. Vládnutí už ale tak jednoduché není. Kdo to kdy viděl, aby Římu vládla žena! Na problémy naráží i její spojenec generál Laudon, který spravuje Toskánsko, kde se uchovalo 18. století. K narůstajícím vnitřním rozporům přibude i další nepřítel vnější – sicilský chalífa Jusuf, militantní islamista konce 21. století se svou ideologií i supermoderní výzbrojí. Kartami zamíchá také nevyzpytatelný Viktor – plod vojenského experimentu z daleké budoucnosti. Jenže proti největšímu nepříteli se Antonie nakonec zdá málem bezmocná… a tentokrát jí nepomůže ani Serena a její neporazitelný robot.

Impérium

Série Romana Bureše vstupuje do finále. V prvním dílu jsme byli svědky zmatení časoprostoru, ve kterém se hrdinka Toňa snažila především přežít, druhý byl příběhem o upevňování moci. Závěrečný díl je svědkem utváření nové Evropy. O vládu nad kontinentem nyní soupeří dvě největší impéria, která zhroucení časoprostoru zastihlo na vrcholu moci – Británie z roku 1900 a Tonina Římská říše. Na čí stranu se pak přikloní novopečený král Francie Aaronson, ve skutečnosti cílevědomý gangster z budoucnosti? Všichni tito protivníci jsou však ničím proti apokalyptické zkáze, která se do Evropy valí z východu a proti muži, jenž sám sebe nazývá Bohem.

Knihy najdete:


4 komentáře:

  1. No, uvidíme. Přiznám se, že jsem asi žádné české fantasy nečetla🤨

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem za přidání ráda, dlouho sem hledala poslední díl, moc děkuju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, odkaz už není aktivní. Bylo by možné ho obnovit?
      Děkuji.
      Šárka

      Vymazat
  3. Ahoj, mohla bych taky poprosit o znovu aktivaci odkazu? Díky
    Doris

    OdpovědětVymazat