Carroll, Lee - série Černá Labuť Vzlétá

Černá labuť vzlétá

Šestadvacetiletá šperkařka a spolumajitelka galerie Garet Jamesová žije od narození v New Yorku. Kvůli půjčce, kterou si vzal její otec, s nímž bydlí, jim hrozí, že přijdou o galerii i střechu nad hlavou. Zoufalá Garet se při toulkách uličkami města plnými mlhy dostane až ke starožitnictví, kde nikdy dřív nebyla. Když ji starý obchodník požádá o otevření cenné skříňky, nevidí důvod, proč mu nevyhovět. Odnese si stříbrnou kazetu do své dílny, rozpečetí přilepené víčko… a vypustí tak na svět prastaré Zlo, které navždy změní její poklidný život.
Po sérii podivných a nešťastných příhod Garet zjišťuje nejen to, že právě ona musí démony zase spoutat a zastavit tak zoufalství a zmar, ale také že pod povrchem všedního světa se skrývá svět kouzel, záhad a mocných zaklínadel, do něhož prostřednictvím matčiny krve patří i ona. A když se jednou rozhodne překročit práh do magického světa znesvářených sil dobra a zla, najde tam konečně snad i lásku, která jí v životě tak dlouho unikala.


Země věčného léta

Garet Jamesová se z rodného New Yorku vydává do původní vlasti své matky, Francie. Motivem je nejen láska ke čtyři sta let starému vampýrovi Willovi Hughesovi, ale i touha zjistit něco víc o vlastním původu a předcích z ženské linie - Strážních věžích, které kdysi přísahaly chránit lidstvo před prastarým zlem. Garet se vydává do Paříže, kde v nejstarším městském kostele St. Julien-le-Pauvre končí Willovy stopy. Její francouzská dobrodružství a seznamování se svéráznými kouzelnými bytostmi ze Země věčného léta se proplétají s dávným osudem jejího milého Willa, který kdysi z lásky a kvůli mladické nerozvážnosti přišel o svou lidskou duši i smrtelnost. Kroky Willa z minulosti, vampýra Willa z počátku jednadvacátého století i Garet, odhodlané najít pravdu, míří do legendami opředeného lesa Brocéliande, k jezeru, v němž sídlí mocná a strašlivá čarodějka. K jezeru, u něhož se čas stává těkavou substancí a člověk může jediným krokem překročit staletí. Existuje však také cesta zpátky?

3 komentáře:

  1. Ahoj,můžu poprosit o zaslání na email HanaSlabakova@seznam.cz nejde mi stahnout přes rar.děkuju

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,můžu poprosit o zaslání na email HanaSlabakova@seznam.cz nejde mi stahnout přes rar.děkuju

    OdpovědětVymazat