Bowden, Oliver - série Assassin's Creed

Renesance

„Pomstím se těm, kdo zradili moji rodinu. Jsem Ezio Auditore da Firenze. Jsem asasín…“
Zrazen vládnoucími rodinami Itálie se mladý muž vydává na výpravu za pomstou. Aby vymýtil korupci a vrátil své rodině čest, naučí se řemeslu asasínů. Cestou Ezio využije moudrosti takových velikánů, jako jsou Leonardo da Vinci a Niccolò Machiavelli, a ví, že přežití mu zajistí jen vlastní dovednosti. Spojencům pomůže nastolit změnu a prosadit svobodu a spravedlnost. Pro nepřátele se stane hrozbou.
Tak začíná příběh moci, pomsty a spiknutí.



Bratrstvo

Z kdysi mocného Říma zbyly jen ruiny. Městu vládne utrpení a potupa a jeho obyvatelé žijí ve stínu nelítostné rodiny Borgiů. Jen jeden muž může lid osvobodit od tyranie Borgiů – Ezio Auditore, mistr asasín. Eziovo tažení ho zavede až na hranice jeho možností. Cesare Borgia, zákeřnější a nebezpečnější než jeho otec papež, nespočine, dokud nedobude Itálii. A ve zrádných dobách se spiklenci dají najít všude, dokonce i v řadách samotného bratrstva…


Tajná Křížová Výprava

Niccolò Polo, otec Marka, konečně odhalí příběh, který uchovával v tajnosti celý život – příběh Altaira, jednoho z nejlepších asasínů bratrstva.
Altair se vydává splnit těžký úkol – úkol, který ho zavede do Svaté země a ukáže mu skutečný význam Zákona asasínů. Aby dokázal svoji oddanost, musí Altair porazit devět smrtelně nebezpečných nepřátel, a to včetně velmistra templářů, Roberta ze Sablé.
Poprvé je zde vyprávěn příběh Altairova života: cesta, která změní chod dějin; jeho nekonečná bitva s templářským spiknutím; rodinný život, který je stejně tragický jako šokující; a konečná zrada starého přítele.


Odhalení

Začíná šestnácté století. Templáři v čele s rodem Borgiů byli sice navenek poraženi, ale přesto se stále nevzdávají šance získat opět moc. Prostředkem by se měla stát tajemná knihovna zapečetěná kdysi dávným asasínským Strážcem Altairem Ibn-La’Ahádem v syrské pevnosti Masyaf. Tu templáři ovládají a jejich cíl je jediný – knihovnu odpečetit a dostat se k Altairovu odkazu. Cestu k němu dláždí zisk několika knih, rozesetých před lety Niccolem Polem po různých místech Konstantinopole.
Stárnoucí asasínský Strážce Ezio Auditore cítí, že konec života se blíží, přesto ví, že jeho úkol ještě nebyl dokončen. Vydává se tak až do Byzancie, aby sám odhalil tajemství, které by mohlo změnit nejen jeho vlastní náhled na svět, ale i celkovou rovnováhu sil v boji mezi věčnými nepřáteli – asasíny a templáři. Uspěje, nebo jeho celoživotní snaha zůstane nenaplněna?


Opuštěný

1735 – Londýn. Haythama Kenwaye učili jak zacházet s mečem od chvíle, kdy ho udržel v ruce. Když se jeho rodinný dům stane terčem útoku – jeho otec je zavražděn a sestra unesena ozbrojenci – brání Haytham domov jediným způsobem, jaký zná: zabíjí. Protože nemá žádnou rodinu, ujme se ho tajemný učitel, který ho vycvičí na smrtícího zabijáka. Haythama ovládá touha po pomstě a proto se vydává cestou odplaty: nevěří nikomu a pochybuje o všem, co kdy znal. Obklopen spiknutím a zradou je vtažen do staleté bitvy mezi asasíny a templáři.


Černá Vlajka 
Zlatý věk pirátství – věk, kdy chamtivost, ctižádost a korupce znamenají víc než věrnost – a drzý mladý kapitán Edward Kenway si dělá jméno jako největší pirát své doby.
V brilantně napsaném novém románu ze série Assassin’s Creed se dozvíte, jak se z mladého bukanýra Edwarda stal jeden z nejnebezpeč­nějších pirátů a jak byl vtažen do staletí staré bitvy mezi templáři a asasíny.

Jednota

Rok 1789: V nádherné Paříži nadchází úsvit Velké francouzské revoluce. Lidé se bouří proti útlaku aristokracie a dlážděnými ulicemi teče krev. Ale revoluční spravedlnost má vysokou cenu… V době, kdy je rozkol mezi bohatými a chudými největší a národ rve sám sebe na kusy, se dva mladí lidé pouštějí do boje, aby pomstili, co ztratili. Arno a Élise jsou brzy vtaženi do stovky let trvající války mezi asasíny a templáři – do světa, v němž jim hrozí větší nebezpečí, než si vůbec uměli představit.


Podsvětí

Píše se rok 1862 a v Londýně, kde je Průmyslová revoluce v plném proudu, se staví první podzemní dráha. Když je na stavbě objevena mrtvola, znamená to začátek nejnovější smrtící kapitoly ve staletí dlouhé bitvě mezi asasíny a templáři.
Temnými tajemstvími obestřený asasín pracuje hluboko v utajení, aby ukončil nadvládu templářů nad hlavním městem. Bratrstvo ho brzy pozná jako Henryho Greena, učitele Jacoba a Evie Fryeových. Prozatím je však znám pouze jako Duch…

Komplet najdete => série Assassin's Creed

1 komentář: